Verkopen


Ben je voornemens je woning te gaan verkopen? Dan is het goed om je te oriënteren op een aantal verschillende aspecten. Zo is het bepalen van de waarde van je woning natuurlijk erg belangrijk. Het is verstandig om een waardebepaling te laten doen door een goed opgeleide makelaar. Neem contact met ons op voor een gratis waardebepaling. 

Naast de waarde van de woning is ook van belang te weten voor welke doelgroep je woning interessant is en hoe je deze mensen bereikt. Ook zijn er administratieve eisen die aan de verkoop van een woning worden gesteld. Door onze jarenlange ervaring en kennis van de markt kunnen wij je hierbij helpen. Bekijk op de pagina verkoopmakelaar wat wij voor de verkoop van jouw woning kunnen betekenen. 

 

Stap voor stap richting een succesvolle verkoop 


Stap 1: Voorbereiden voor de verkoop
We plannen een intakegesprek om kennis te maken. Dan starten we direct met ons vooronderzoek. We verzamelen de benodigde gegevens en bespreken samen een passende verkoopstrategie specifiek voor jouw woning. De verkoopstrategie is voor een deel afhankelijk van je verdere plannen. Heb je een ander huis gekocht? Of heb je juist de tijd? Alle aspecten die bij het verkopen van het huis van belang zijn, nemen we mee bij het bepalen van het verkoopplan. Daarnaast bepalen we de verkoopprijs van je woning. Als specialist in onroerende zaken kunnen we een reële vraagprijs bepalen. Een belangrijk punt, waarbij we niet alleen het huis grondig beoordelen. Een greep uit de zaken die we voor je onderzoeken zijn: de ligging van de woning, recente verkopen in de omgeving, de marktsituatie, bouwkundige staat, juridische zaken zoals het bestemmingsplan, de kadastrale gegevens enzovoort. 
 

Stap 2: Officiële opdracht
Een goed gevoel? Je geeft ons een officiële opdracht geven voor het verkopen van je woning. Nadat wij de opdracht officieel hebben gekregen, geven wij een externe partij de opdracht om foto’s te maken van de woning. Deze zorgt ook voor de inmeting van de woning, ze maken plattegronden en stellen een meetrapportage op. Wij gaan ondertussen aan de gang met het voorbereiden van de verkoop van de woning in ons systeem en met het fysieke dossier. 
 

Stap 3: De juiste marktbewerking
Hoe we je woning in de markt gaan presenteren hangt af van de strategie die we gekozen hebben. We gebruiken verschillende middelen bij het vinden van potentiële kopers. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken in ons eigen bestand, het informeren van collega’s via het unieke NVM-uitwisselingssysteem, een brochure met meer informatie over de woning, een vitrinepresentatie, presentaties via Funda en onze eigen site, advertenties op social media, advertenties in de krant, een tuinbord....etc. 
 

Stap 4: Enthousiaste bezichtigingen
Wij zorgen ervoor dat de bezichtigingen goed gecoördineerd worden. Ook begeleiden we de potentiële kopers tijdens de rondleidingen door jouw huis. 
 

Stap 5: Scherp onderhandelen
We voeren de onderhandelingen voor je. Door onze dagelijkse bezigheden op het gebied van aan- en verkoop hebben we ruime daar ruime ervaring in en ben je verzekerd van een goede prijs. We bepalen steeds in overleg de te nemen stappen, met als doel de beste verkoopopbrengst te realiseren. 
 

Stap 6: Correcte afwikkeling
Als de koop is gesloten, begeleiden we de verdere afwikkeling voor je. We zorgen ervoor dat alle belangrijke zaken op de juiste juridische wijze in een NVM-koopovereenkomst worden vastgelegd. Voor de sleuteloverdracht van de woning nemen wij de notariële akte door. Daarnaast regelen wij de eindinspectie van de woning en zijn wij aanwezig bij de notaris voor de overdracht. 

 

Meer weten over een succesvolle verkoop van je woning? Download hier onze verkooptips! 

Wil je meer weten over de service die wij als verkoopmakelaar bieden en onder welke voorwaarden? Kijk dan eens op de pagina verkoopmakelaar. 
 

Meer tips? Je woning laten taxeren? Samen een strategie bepalen?
Maak vrijblijvend een afspraak!